top of page


'Love on the rocks'

'Liefde, dood en krankzinnigheid' van Rik van den Bosch.

Op cd en een exclusief en gelimiteerde versie 8inch vinyl.

Voor meer informatie contact: 0034 655800850 of rikvandenbosch1@gmail.com

In de zomer van 2016, kwam een groep van Barcelona’s voornaamste muzikale talenten samen. Rik van den Bosch, die inmiddels al een gevestigde naam is geworden in Europa, financieerde zijn nieuwe opnames door middel van een succesvolle Verkami Crowdfunding Campagne. Voor een serie nieuwe tracks geschreven door de gitarist en zanger, werden drums, contrabas en zelfs een 80 man sterk koor opgenomen. Het eindresultaat van hun inspanningen is Rik’s denderende nieuwe EP: Love On The Rocks, gepaard gaande samen met vier nieuwe videoclips.

De vier nieuwe songs komen van Rik's gevarieerde levens ervaringen met themas waar we ons allemaal mee kunnen relateren zoals, verliefd worden maar ook de teneergang van relaties.

Iedereen wiens relatie een keer uit is gegaan kan zich inleven in het lied ‘Love On The Rocks’: If love must be this way / it must be an endless war / I’m drinking love on the rocks.

Echter, sommige onderwerpen zijn wat unieker. Zoals het lied Head full of cotton wool, dat het leven beschrijft vanuit de ogen van een psychiatrische patient, en ‘Undertaker’ waarin Van Den Bosch zijn drogere Lyrisch talent los laat op het macaberdere onderwerp ‘de dood’. De videoclip voor dit lied laat de Hollander dwalend door de straten van Barcelona zien, gekleed in een volledig Undertakers outfit, en die met een gitaar in de hand niets verwachtende locals en toeristen aanspreekt om het reffrein ‘Undertaker / He’s gonna work for me one day’ mee te zingen.

Van Den Bosch zei over de opnames, ‘Ik heb deze liedjes al een tijd geleden geschreven, en ookal was ik erg blij met de de liedjes zelf, was ik niet tevreden met de eerste opnameversies. Het aloude verhaal, er was niet veel geld noch tijd en het voelde te gehaast.

Om de gehele sound en algemene impact van de songs te vergroten en zijn unieke Finger-picking stijl te begeleiden, benaderde Van Den Bosch bevriende mede-muzikanten zoals Luis Bestard op Drums, Jorge Darocha op contrabas en Carola Zafarana op zang.

Rik zegt, ‘Een bevriende muzikant vertelde me over haar succesvolle crowdfunding campagne en ik dacht, laat ik dat eens proberen. Na 4 weken hadden we de benodigde €2200,-  bij elkaar, wat betekende dat ik alle betrokken partijen kon betalen voor hun expertise. Ik ben zo blij met het eind resultaat en zo dankbaar ook voor de tijd en enthousiasme die iedereen hier in heeft gestoken.

Love on the rocks valt te beluisteren via https://soundcloud.com/rik-van-den-bosch of www.rikvandenbosch.com

Voor meer informative over de Back Catalogue, inspiratie achter de nieuwe liedjes, interviews of boekingen benader Rik graag persoonlijk.

 

Over Rik van den Bosch:

Rik is een solo muzikant, gewapend met een gevarieerde reeks aan instrumenten om een vol en interesant geluid te creeren, van Slide tot Mondharmonica tot aan de reikwijdte van zijn stem. Hij schrijft, zingt en speelt zijn eigen liederen op zijn akoustische gitaar, puttend uit een grote invloed aan stijlen: oude folk en blues geluiden, jaren zestig rock ’n roll grooves en de hedendaagse rock ritmes. Gypsy elementen en spaanse invloeden passeren ook vaak de revue.

De laatste nieuws, de songs van de EP en de nieuwe videos kunt u vinden op zijn website: www.rikvandenbosch.com.

Rik toert regelmatig door Europa, terugkerend naar zijn thuisland Nederland, reizend door Duitsland, of richting Spanje en Italie voor warmere klimaten. Zijn eerste speeldata in Engeland vinden plaats in 2017

Houd hem in de gaten en komt dat zien!

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Tumblr - White Circle
bottom of page